Grafisch werk dat de wereld overgaat

BigAirBag is marktleider op het gebied van airbags voor extreme sporten. Wereldwijd zorgen ze voor zachte landingen van skiërs, snowboarders, motorcrossers en trampolinespringers. Een doelgroep die altijd op zoek is naar nieuwe dingen en dat ook verwacht van hun merken. Daar helpen wij BigAirBag mee: van airbag designs tot eventmateriaal.

Van DTP tot grafisch werk     

Onze werkzaamheden voor BigAirBag zijn veelzijdig. We zorgen voor het printklaar maken van airbag designs, maar ontwerpen ook beachflags, brochures, manuals en uiteraard de airbags zelf. Bij elke opdracht doen we onderzoek naar de stijl van de doelgroep. Airbags of communicatie-uitingen die op een event van Red Bull worden gebruikt, zien er bijvoorbeeld heel anders uit dan airbags voor een trampolinepark voor kinderen. Op maat gemaakt, in de vormen en kleuren die de klant wil. Uitdagend werk wel, want een airbag is niet zomaar rechthoekig of vierkant. Extra aandacht dus voor het printklaar zetten van een design, want de productie moet in één keer goed gaan.

Buiten de lijntjes kleuren   

De community van extreme sporten denkt buiten de lijntjes. Een vraag die ook in onze werkzaamheden doorsijpelt. BigAirbag vraagt dan ook altijd om een rustig, medium en extreem ontwerp, waarbij we bij het laatste ontwerp echt buiten de lijntjes mogen kleuren. Zo werken we sinds vorig jaar aan Blacklight bags. Deze bags zijn in het donker met speciale blacklights te zien; iets wat de extreme sport community weer extra mogelijkheden geeft voor events in het donker. Een speciale uitdaging voor onze vormgevers, want achter blacklight zit een bijzondere kleurtechniek. Iets waar wij alleen maar enthousiast van worden!

Over de hele wereld

Het is fantastisch om eigen designs de wereld over te zien gaan. Of zelfs in video’s terug te zien. Zeker als klanten van BigAirBag speciaal voor ons ‘extreme’ designvoorstel hebben gekozen.
Opdrachtgever: BigAirBag
Concept: DTP, Grafische marketing

Dit heeft BigAirBag gezegd, fijn!

Lucas Rutten

Andrea doet al jaren de meest uiteenlopende projecten voor ons bedrijf en altijd 100% naar tevredenheid. Ze reageert snel, denkt mee en komt altijd met eigen ideeen waar wij blij van worden. Op naar nog vele jaren samenwerken!