Iconen en illustraties  
laten ontwerpen

Het overbrengen van een boodschap gaat niet alleen over het hebben van een goed verhaal. Dat gaat ook over hoe je dat verhaal vertelt: hoe duidelijk, hoe snel en hoe herkenbaar. Iconen of illustraties helpen je daarmee. Ze hebben het vermogen om in één oogopslag duidelijkheid te scheppen. En dat uiteraard helemaal in jouw visuele stijl.

Iconen of illustraties zorgen voor verduidelijking op je website, flyer, whitepaper of e-book, maar ze geven je communicatie-uiting ook extra aantrekkingskracht. Ze doorbreken lappen tekst, vertellen in één beeld een verhaal of betekenis en geven herkenbaarheid aan je uiting. Denk maar eens aan het telefoontje of envelopje op een contactpagina of de infographics in een whitepaper. Je weet direct wat er mee bedoeld wordt.

Wat is het verschil tussen een Icoon en illustratie ?

Icoon

Iconen maken in één oogopslag een idee, object of actie duidelijk. Belangrijk is dan ook dat ze zo eenvoudig mogelijk ontworpen zijn. Het liefst in één dikke lijn, maar uiteraard wel passend bij jouw visuele stijl.

Illustratie

Illustraties vertellen meer een verhaal. Ze zijn perfecte ondersteuners in bijvoorbeeld jouw webtekst, flyer, boek of whitepaper. Sterker nog: goede illustraties triggeren jouw doelgroep om niet weg te swipen of klikken. Ze vertellen waar het over gaat, zonder dat je de tekst hoeft te lezen. Krachtig dus.

Line 4

 Altijd op maat gemaakt

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen logo’s kan ontwerpen. Maar puntje bij paaltje, resulteert het vaak in een dertien in een dozijn-logo. En daar wordt natuurlijk geen één merk sterker van. Vooral niet omdat er achter elk merk een ander verhaal zit. Daarom ontwerpen wij alles op maat, zodat je zeker weet dat je een uniek logo hebt.

Zo ontwerpen we unieke iconen of illustraties:

1. Kennismaking

Voordat we beginnen met een ontwerp, lopen we eerst samen door waarvoor je de iconen of illustraties wilt gebruiken. Voor je website, boek of misschien wel albumcover? We denken met je mee en kijken samen naar jouw stijl. Tenslotte moeten iconen of illustraties matchen met jouw visuele stijl.

2. Concurrentie- en doelgroeponderzoek

Het is belangrijk om te weten hoe je concurrentie zich in de markt zet. Het geeft je een goede indruk waarop jij je kunt onderscheiden. Maar let wel op, teveel willen onderscheiden kan ook een valkuil zijn. Een te hip lettertype werkt bijvoorbeeld bij een ziekenhuis averechts als het gaat om herkenbaarheid of professionaliteit.

3. Testen en implementeren

Bijna klaar… We testen onze ontwerpen om zeker te weten dat de verhalen of betekenissen glashelder zijn. Check? Dan zetten we de iconen of illustraties klaar voor de communicatie-uiting waarvoor je ze wilt gebruiken. Van website en flyer tot whitepaper en albumcover.

Line 4

Samen aan de slag?

Poppin Design helpt je graag met het design van jouw logo of huisstijl. Of je bedrijf nu nog in de kinderschoenen staat of omdat je jouw huisstijl graag een opfrisbeurt geeft. Wij leren je graag kennen om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen.